Teksten van Burgerhuis gedateerd 1910

https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70376

Burgerhuis gedateerd 1910 ()

In de lintbebouwing opgenomen en onderkelderd burgerhuis met enkelhuisopstand van twee traveeƫn en twee bouwlagen onder een zadeldak van mechanische pannen, op de fries "1910" gedateerd.

Lijstgevel met natuurstenen parement voorzien van neorenaissance elementen en verspringende gevelvlakken; verwerking van arduin voor de onderbouw, de stijlen van de gevarieerde vensters, de muurbanden en de deels doorgetrokken druiplijsten. Steekboogdeur met glas in lood in het bovenlicht, fraaie ijzeren trekbel en voetschraper links. Aflijnende houten kroonlijst op langgerekte consoles.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis gedateerd 1910 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70376 (geraadpleegd op ).


Burgerhuis van 1910 ()

Enkelhuis met twee verdiepingen en zadeldak (pannen) opgetrokken in een stijl met kenmerkende neorenaissance-inslag, en in een gevelsteen onder de kroonlijst gedateerd 1910.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Burgerhuis gedateerd 1910 [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40808 (geraadpleegd op ).