Teksten van Herberg Het 13de Gebod

Herberg Het 13de Gebod ()

Kleine rijwoning van twee traveeën en twee bouwlagen onder steil, kunstleien zadeldak, in kern vermoedelijk opklimmend tot de zeventiende eeuw.

Heden bepleisterde en beschilderde lijstgevel met art-nouveau-getinte pui voorzien van het opschrift "H. Vandervondelen-Hensmans"; eenvoudige rechthoekige bovenvensters met vernieuwd houtwerk.

Interieur met vermoedelijk achttiende-eeuwse stucplafonds, bepleisterde moerbalken en gewelfde kelder. Beraapte achtergevel en annexen met imitatie van knoestig hout. Gerecupereerde houten deur met smeedijzerbeslag, vermoedelijk een oude celdeur, en een in de vloer ingewerkte, arduinen grafsteen.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Rijhuis ()

Gelijkaardig rijhuis als nummer 12 doch slechts twee traveeën breed huis waarvan de dakhelling eveneens behoort tot een oudere constructie.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne