erfgoedobject

Stadswoning

bouwkundig element
ID
70396
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70396

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

In kern traditioneel pand opklimmend tot de zeventiende of de achttiende eeuw, verbouwd en bepleisterd in de negentiende eeuw en gedecapeerd in het laatste kwart van de twintigste eeuw, toen ook de begane grond nogmaals werd aangepast.

Breedhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Gedecapeerde lijstgevel met verzonken muurankers, steigergaten en dubbelhuisopstand, voorzien van een zandstenen parement op de begane grond, baksteen op de bovenverdieping. Rechthoekige bovenvensters met arduinen dorpels. Rechthoekige deur in natuurstenen entablementomlijsting. Aflijnende houten kroonlijst op tandlijst en modillons.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70396 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.