Woonhuis

Beschrijving

Woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). De oude kern blijkt uit de zijgevel aan straatzijde, en is al wat rest van een belangrijke vierkanthoeve, waarschijnlijk uit de 17de eeuw, aangeduid op de Ferrariskaart (1771-1777) en in de Atlas van de Buurtwegen (1844). De bakstenen gevels dateren uit begin 20ste eeuw.

Bakstenen zijgevel met mergelstenen speklagen en zware, mergelstenen hoekband; geprofileerde mergelstenen waterlijsten; fraai gesmeed ijzeren muurankers met krullen; aandak met muurvlechtingen. De achtergevel is van stijl- en regelwerk, overpleisterd en lichtblauw gekalkt; drie beluikte vensters.