Opmerkelijke rijhuizen in spiegelbeeldschema, beide van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (aangepast in nummer 22 met latere insteek), uit het einde van de negentiende eeuw, op het kadaster ingetekend in 1898.
Bakstenen lijstgevels met knipvoeg op arduinen plint, gekarakteriseerd door neogotische reminiscenties als Brugse traveeën met drielichten op de begane grond, het gebruik van spitsboogvensters en -velden en neogotische motieven in het houtwerk en de consoles voor de houten kroonlijsten; nummer 24 wordt bijkomend geritmeerd door muurbanden van gesinterde baksteen en een boogfries. De rechthoekige deuren worden geflankeerd door driekwartzuilen met gefantaseerd lotusbladkapiteel en hebben in het boogveld respectievelijk een leeuw en een adelaar in halfreliëf, vermoedelijk als symbolen voor de evangelisten Marcus en Johannes. Het houtwerk van nummer 24 werd vernieuwd.
Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Kennes, Hilde Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)