Modernistisch flatgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Modernistisch flatgebouw

Beschrijving

Modernistisch flatgebouw van vier bouwlagen onder plat dak, uit de jaren 1930, bij het kadaster ingetekend in 1937. Karakteristiek is de volumewerking met afgeronde hoeken, erkers, balkons en de inspringende, doch hoger oplopende trapkoker.

Ook het gebruik van gele baksteen voor de gevels van de overkragende bovenverdiepingen met een tegelparement van groene en zwarte tegels op de begane grond is typisch voor de bouwperiode, evenals het horizontale accent in de vormgeving dat bekomen wordt door de doorgetrokken druiplijsten en beschilderde lateien, de ijzeren buisleuningen en vensterregisters.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1937/58.