Woning Baudon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning Baudon

Beschrijving

"Woning Baudon", naar ontwerp van architect Lucien Engels van 1949. Het gaat hier om een realisatie uit de beginperiode van de architect, een vrij eenvoudige bel-etagewoning van drie bouwlagen met het accent op de als nis uitgewerkte inkompartij. Vernieuwde garagepoort.

• DE KOONING M. 1995: Lucien Engels, in Vlees en beton, nummers 26-27.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde