Hoekpand ()

Hoekpand (hoek Grote Markt) van vier en twee traveeƫn en twee bouwlagen onder gecombineerde bedaking met steile helling aan de zijde van de Grote Markt, in kern vermoedelijk opklimmend tot de 17de of 18de eeuw.

Gecementeerde en beschilderde lijstgevels, respectievelijk met rechthoekige en licht getoogde vensters, laatstgenoemde in geprofileerde omlijsting met sluitsteen. Aangepaste begane grond met bewaarde puien uit het begin van de 20ste eeuw.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Hoekhuis (1) ()

Hoekhuis met twee verdiepingen en zadeldak met een steiler schild aan de Varkensmarkt, in kern opklimmend tot de 17de of 18de eeuw. Beschilderde en gecementeerde gevels; verbouwde begane grond met rechthoekige muuropeningen en winkelpuien uit de 19de eeuw, doch een oudere deuromlijsting met afgeschuinde stijlen. Bovenverdieping voorzien van licht steekboogvormige vensters (einde van de 18de eeuw), verfraaid met een stucomlijsting uit de 19de eeuw.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne