Stadswoning ()

Oorspronkelijk dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Bepleisterde lijstgevel met huidig uitzicht uit het einde van de negentiende eeuw.

De begane grond werd in het laatste kwart van de twintigste eeuw volledig aangepast als winkelruimte. Enkel de rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting, het deurvenster met balkon en het mansardedak met dakvensters onder driehoekig fronton verwijzen nog naar het vroegere uitzicht.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Woning ()

Dubbelhuis van vijf traveeën met twee verdiepingen en een mansardedak (leien), uit de 18de-19de eeuw. Gevelordonnantie te vergelijken met Grote Markt nummer 3, doch hier bleef de bepleistering behouden. Rechthoekige vensters in sober geprofileerde omlijstingen die over de beide bouwlagen lopen en op de borstweringen verfraaid zijn met spiegels. Druiplijst boven de deur, gesmeed ijzeren balkon aan een breder bovenvenster en houten frontons ter bekroning der mansardevensters.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne