erfgoedobject

Art-decogetint burgerhuis

bouwkundig element
ID
70465
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70465

Juridische gevolgen

Beschrijving

Art-decogetint burgerhuis met boeiend volumespel, uit de jaren 1920. Een dynamisch aspect wordt bekomen door het gebruik van de tweezijdig uitspringende erker aan straatzijde, de ten dele afgeschuinde hoek en de verspringende bouwhoogten.

Het intacte geheel dat is opgetrokken uit rode baksteen met sporadische verwerking van gele baksteen, onder meer voor een aantal muurvlakken en lateien, vertoont rechthoekige muuropeningen, gedeeltelijk met afgeschuinde bovenhoeken; ze zijn voorzien van hun oorspronkelijk houtwerk met karakteristieke roedeverdeling. De rechthoekige deur heeft een luifel op typische art-decoconsoles.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Art-decogetint burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70465 (Geraadpleegd op )