Hoekpand

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekpand

Beschrijving

Hoekpand met de Rivierstraat, twee + afgeschuinde hoek + twee traveeën en twee bouwlagen + mezzanino onder gecombineerde zadeldaken, uit het einde van de negentiende eeuw, op het kadaster geregistreerd in 1899.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen in geprofileerde omlijsting op doorgetrokken lekdrempels. De omlijstingen op de tweede bouwlaag vertonen een rocaille sluitsteen. De gevels worden afgelijnd door een eenvoudige houten kroonlijst op tandlijst. Verbouwde begane grond.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1899/29.