Winkelpand ()

Gelegen op de hoek met de Hellingstraat. Onderkelderd winkelpand van drie + afgesnuite hoek + twee traveeƫn en twee bouwlagen onder afgewolfd zadeldak, uit het laatste kwart van de negentiende eeuw.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige bovenvensters in geprofileerde omlijsting, gedeeltelijk met rocaille sluitstenen, op doorgetrokken lekdrempels. Op de begane grond bleven de puien uit de eerste helft van de twintigste eeuw behouden. Aflijnende fries met casementen.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Winkelpand [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70485 (geraadpleegd op ).


Hoekhuis (1) ()

Hoekhuis met twee verdiepingen en schilddak (pannen), uit het begin van de 19de eeuw. Witgeschilderde en bepleisterde gevel voorzien van rechthoekige vensters met sobere stucomlijstingen en doorlopende onderdorpels. Twee vensters met rijker stucwerk aan de bovendorpel. Een versiering van spiegels onder de uitspringende kroonlijst. Winkelpuien op de begane grond.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Winkelpand [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40798 (geraadpleegd op ).