erfgoedobject

Herenhuis

bouwkundig element
ID: 70486   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70486

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Onderkelderd herenhuis van zes traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het begin van de twintigste eeuw; het huidige volume wordt op het kadaster ingetekend in 1910.

Bepleisterde en beschilderde lijstgevel met dubbelhuisopstand, op arduinen plint met rechthoekige keldervensters. De gevel krijgt een horizontaal accent door het gebruik van doorgetrokken arduinen lekdrempels en geprofileerde waterlijsten. De rechthoekige benedenvensters zijn gevat in een geriemde omlijsting, evenals de bovenvensters die echter steekbogig zijn en voorzien van ijzeren hekjes. Verdiepte rechthoekige deur en voetschraper rechts.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1910/71.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Herenhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70486 (Geraadpleegd op 25-11-2020)