• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder pannen zadeldak, heden met neotraditioneel uitzicht doch met oudere kern, aangeduid door de steile dakhelling met aandaken, de heden door cementering en nieuwe bouw niet meer zichtbare vlechtingen en sporen van zandstenen hoekblokken.

Bakstenen lijstgevel op zandstenen plint met verwerking van arduin voor de neotraditionele, gedeeltelijk beluikte kruiskozijnen en steigergaten. Korfboogpoort in natuurstenen omlijsting onder waterlijst; houten poort met ijzerbeslag en flankerende schamppalen. Hogerop bevindt zich sinds 1926 een gedenksteen met vermelding "Hier overleed ten jare 1888 de groote dichter Dr. J. Nolet De Brauwere van Steeland". Aflijnende houten kroonlijst op modillons.