erfgoedobject

Arbeiderswoningen van de S.A. Forges de Clabecq

bouwkundig element
ID
70518
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70518
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

Beschrijving

Arbeiderswoningen, opgetrokken na de Eerste Wereldoorlog, in opdracht van de S.A. Forges de Clabecq. Volgens oudere foto's en de mutatieschetsen van het kadaster waren er voorheen twee reeksen, een reeks van zes woningen en een reeks van elf: als getuige hiervan resten de nummers 92, 94-104. De woningen werden geregistreerd op het kadaster in 1929.

Eenvoudige enkelhuizen in spiegelbeeldschema, twee traveeën en één bouwlaag onder pseudo-mansardedaken. Bakstenen lijstgevels op arduinen plint; rechthoekige, heden grotendeels aangepaste muuropeningen met sterk uitspringende en doorgetrokken tussendorpels.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1929/1.

Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Arbeiderswoningen van de S.A. Forges de Clabecq [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70518 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.