erfgoedobject

Appartementencomplex

bouwkundig element
ID
70533
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70533

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Appartementencomplex
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Op de hoek met de Guldenschaapstraat. Monumentaal appartementencomplex uit het tweede kwart van de twintigste eeuw, qua uitzicht aansluitend bij de nieuwe zakelijkheid; op het kadaster geregistreerd in 1939. Baksteenbouw van vier bouwlagen onder plat dak.

De vrij strakke lijstgevels op betegelde plint krijgen een dynamisch aspect door de overkragende, afgeronde hoektravee en de gedeeltelijk uitspringende buitenste traveeën met erkers en aansluitende, afgeronde loggia's. De eenvoudige rechthoekige vensters met vernieuwd schrijnwerk, zijn in de hoektravee gevat in registers; voorts oculi en rondboogdeurtjes in de loggia's. Bewaarde rechthoekige poort aan de Guldenschaapstraat.

  • Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1939/12.

Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Appartementencomplex [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70533 (Geraadpleegd op )