Stadswoning ()

Breedhuis van drie à twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, met huidig uitzicht uit het begin van de twintigste eeuw doch met oudere, traditionele kern, zoals blijkt uit de rechterzijgevel, zie gedicht bolkozijn, sporen van vlechtingen en zandstenen parement.

Aan straatzijde: met schijnvoegen gecementeerde lijstgevel met rechthoekige muuropeningen, op de bovenverdieping in geriemde omlijsting met oren en uitgewerkte sluitsteen.


Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70542 (geraadpleegd op ).


Stadswoning ()

Tweeverdiepingshuis met steil zadeldak (pannen) en een gecementeerde voorgevel met typische ornamenten uit de 19de eeuw doch een traditionele kern uit de 17de of 18de eeuw. Laatstgenoemde zichtbaar in de rechterzijpuntgevel van zandsteen, met sporen van een schouderstuk en een dichtgemetseld venster met tussenstijl.


Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40825 (geraadpleegd op ).