Stadswoning ()

Deels aangepast breedhuis van vier traveeƫn en twee bouwlagen onder overkragend mansardedak op daklijstbalkjes, met traditionele kern opklimmend tot de zeventiende of de achttiende eeuw.

Verankerde lijstgevel met parement van zandsteen, bovenaan baksteen, vermoedelijk wijzend op een latere verhoging. Voorheen beluikte, rechthoekige benedenvensters met arduinen dorpels en bewaarde, zandstenen rechtstanden; steekbogige bovenvensters; de bij de inventarisatie in de jaren 1970 nog aanwezige ijzeren hekjes zijn nu verdwenen en ook het schrijnwerk werd vrij recent vernieuwd. Rechthoekige deur met steekbogig bovenlicht in vernieuwde natuurstenen omlijsting onder druiplijst met sluitsteen. Steigergaten en dakkapel met flankerende voluten.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Stadswoning ()

Aangepast tweeverdiepingshuis met mansardedak (pannen en leien) en dakkapel, met een oudere, traditionele kern uit de 17de of 18de eeuw, namelijk het zandstenen parement in de voorgevel en sommige vensterposten op de begane grond.

Auteurs:  Van Aerschot, Suzanne