erfgoedobject

Burgerhuis van 1900

bouwkundig element
ID
70559
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70559

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1900
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Burgerhuis met neorenaissancistische reminiscenties, van 1900, zie borstwering deurtravee. Enkelhuis van drie traveeën en souterrain + twee bouwlagen onder zadeldak.

Tuitgevel gecombineerd met een lijstgevel voor de licht inspringende deurtravee, beide op geblokte arduinen onderbouw en voorzien van een parement van witte baksteen met veelvuldige, contrasterende verwerking van rode baksteen voor de speklagen en rollagen.

Eenvoudige rechthoekige muuropeningen, gedeeltelijk getralied, met arduinen lekdrempels en dito lateien. Op de bel-etage deurvensters met balkon, afgezet met een uitgewerkte ijzeren leuning. Rechthoekige deur met houten, deels beglaasde en getraliede vleugeldeur onder bovenlicht met glas in lood. Links aangrenzend ijzeren hek als tuinafsluiting.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis van 1900 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70559 (Geraadpleegd op )