Gekoppelde villa's

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gekoppelde villa's

Beschrijving

Schuin ingeplante, gekoppelde villa's uit het begin van de twintigste eeuw; omringende tuinen, deels omhaagd, deels omgeven door ijzeren hek aan straatzijde. Respectievelijk ingetekend op het kadaster in 1907 en 1908, op voorheen onbebouwde percelen.

De karakteristieke, verspringende volumes met verhoogde begane grond zijn deels van baksteen, deels gecementeerd, en tellen twee bouwlagen onder complexe, gedeeltelijk overkragende bedaking. Nummer 40 met huisnaam "Villa Dahlia" en bloemenpaneeltjes.

Gevarieerde muuropeningen, gaande van rechthoekig tot diverse boogvormen.

• Kadaster Vlaams-Brabant, mutatieschetsen Vilvoorde 1907/132 en 1908/86.