Gildenhuis en -zaal

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gildenhuis en -zaal

Beschrijving

Voormalig gildenhuis en -zaal, qua uitzicht aansluitend bij de verderop gelegen pastorie. Breedhuis met neorococo-reminiscenties, volgens jaarankers van 1927.

Baksteenbouw met verhoogde begane grond, drie traveeën en twee bouwlagen onder steil, pannen zadeldak. Lijstgevel centraal onderbroken voor een in- en uitgezwenkte top; voorts schouderbogige muuropeningen in een omlijsting van imitatienatuursteen met oren en neuten. Zijtuitgevels gemarkeerd door vlechtingen, sierankers en oculi. Lager aanbouwsel rechts met gelijkaardig uitzicht.