Aanhorigheid van het Lindenhof

Beschrijving

Gelegen op de hoek met de Damstraat. Aanhorigheid van het Lindenhof en in kern vermoedelijk opklimmend tot de zeventiende eeuw. Beschilderd breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, recent vernieuwd en voorzien van dakvlakvensters. Bewaarde traditionele elementen als aandaken, schouderstukken en vlechtingen in de zijgevels.

De uiterst linkse en rechtse traveeën zijn latere uitbreidingen, zoals blijkt uit de bouwnaad en het verschil in materiaal, baksteen in de plaats van zandsteen. Verankerde lijstgevel gemarkeerd door een bewaard bolkozijn en latere, rechthoekige, getraliede vensters. Karakteristieke rondboogdeur in geringde, geprofileerde omlijsting met sluitsteen in het woongedeelte; in het vroegere bedrijfsgedeelte vereenvoudigde versie in sobere, beschilderde omlijsting.