Gelegen op de hoek met de Damstraat. Aanhorigheid van het Lindenhof en in kern vermoedelijk opklimmend tot de zeventiende eeuw. Beschilderd breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder pannen zadeldak, recent vernieuwd en voorzien van dakvlakvensters. Bewaarde traditionele elementen als aandaken, schouderstukken en vlechtingen in de zijgevels.
De uiterst linkse en rechtse traveeën zijn latere uitbreidingen, zoals blijkt uit de bouwnaad en het verschil in materiaal, baksteen in de plaats van zandsteen. Verankerde lijstgevel gemarkeerd door een bewaard bolkozijn en latere, rechthoekige, getraliede vensters. Karakteristieke rondboogdeur in geringde, geprofileerde omlijsting met sluitsteen in het woongedeelte; in het vroegere bedrijfsgedeelte vereenvoudigde versie in sobere, beschilderde omlijsting.
Bron: KENNES H. met medewerking van STEYAERT R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Kennes, Hilde
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Kennes H. 2005: Aanhorigheid van het Lindenhof [online], https://id.erfgoed.net/teksten/70616 (geraadpleegd op ).
Horend bij "Lindenhof", éénlaags boerenhuis (nok loodrecht op straat ) met stomp zadeldak (mechanische pannen), daterend uit het midden van de 18de eeuw.
Grotendeels zandsteenbouw op een gecementeerde plint, naar rechts vergroot met een travee van baksteen. Geprofileerde en geringde rondboogdeur van zandsteen met een sluitsteen voorzien van een kort druiplijstje. Een zandstenen venster met middenstijl en negblokken. Overigens toegevoegde muuropeningen onder meer een bakstenen rondboogdeur, een rechthoekige schuurpoort en een venster.
Straatzijpuntgevel met een bovenbouw van zandsteen en vlechtingen van baksteen; de andere zijpuntgevel heeft een onderbouw van natuur.
Bron: DE MAEGD C. & VAN AERSCHOT S. 1975: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Vlaams-Brabant, Halle-Vilvoorde, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 2n, Gent.
Auteurs: Van Aerschot, Suzanne
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Van Aerschot S. 1975: Aanhorigheid van het Lindenhof [online], https://id.erfgoed.net/teksten/40844 (geraadpleegd op ).