Neotraditionele groepsbebouwing

Beschrijving

Gegroepeerde, neotraditionele bebouwing, opgetrokken in de jaren 1920 door de "N.V. Vilvoordsche Voorzienigheid", in het kader van de woningnood na de Eerste Wereldoorlog. Mondelinge gegevens van de huidige bewoners maken melding van het bouwjaar 1926, bevestigd door kadastrale gegevens; dezelfde bronnen spreken van zware schade tijdens de Tweede Wereldoorlog, gevolgd door een gedeeltelijke wederopbouw.

Bakstenen rijhuizen met verspringende volumes van één à twee bouwlagen onder veelal gecombineerde, pannen bedaking. Verwerking van zandsteen, gedeeltelijk (imitatie)natuursteen, voor neotraditionele elementen als hoekblokken, steigergaten muurbanden, consoles van de overkragende verdiepingen en dekstenen van de getrapte toppen. Gevarieerde muuropeningen, meestal rechthoekig, waaronder een aantal kozijnvensters. Enkele typische elementen uit de bouwperiode als sierankers, erkers en de luifel van nummer 64-65. Nummer 61 gemarkeerd door een korfboogportiek.