erfgoedobject

Personeelswoning

bouwkundig element
ID
70643
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70643
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

 • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Personeelswoning
  Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

 • is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Floordambos
  Deze bescherming is geldig sinds 26-06-1991

Beschrijving

Vermoedelijk gebouwd als onderkomen voor het dienstpersoneel van het naburige kasteel Ravaart en opklimmend tot het einde van de negentiende of het begin van de 20ste eeuw.

Ten opzichte van de straat schuin ingeplant, vrijstaand dubbelhuisje van drie traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak van mechanische pannen; latere aanbouwsels rechts. Witgeschilderde baksteenbouw met getoogde muuropeningen op de begane grond en rechthoekige bovenvensters. Latere aanbouwsels met rechthoekige muuropeningen.


Bron     : Kennes H. met medewerking van Steyaert R. 2005: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Vilvoorde, Deelgemeenten Vilvoorde en Peutie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB1, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  Kennes, Hilde, Steyaert, Rita
Datum  : 2005


Relaties

 • Is deel van
  Drie Kastelenstraat

 • Is deel van
  Kasteeldomein Ravaart

 • Is gerelateerd aan
  Kasteel Ravaart


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Personeelswoning [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70643 (Geraadpleegd op 09-03-2021)