Gemeente Bocholt
Deelgemeente Bocholt

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Typologieburgerhuizen
Stijleclecticisme
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Burgerhuis in eclectische stijl, uit het begin van de 20ste eeuw. Breedhuis van het dubbelhuistype. Drie traveeën waarvan de linkse travee is opgevat als een diephuisgedeelte met trapgevel onder zadeldak, en twee bouwlagen telt; de twee overige traveeën tellen één bouwlaag onder mansardedak (mechanische pannen), voorzien van twee hoge dakvensters in puntgevels. Bakstenen gebouw met gecementeerde decoratie in de vorm van banden en hoekbanden. Spitsboogvormige muuropeningen met gecementeerde afwerking.