Langgestrekt burgerhuis in eclectische stijl

Gemeente Bocholt
Locatie Dorpsstraat 49-51, Bocholt (Limburg)

• Adrescontrole Bocholt (adrescontroles: 12-03-2007 - 12-03-2007).
  • Inventarisatie Bocholt (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 12-01-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Langgestrekt burgerhuis in eclectische stijl

Beschrijving

Oorspronkelijk waarschijnlijk één geheel. Langgestrekt gebouw in eclectische stijl, door middel van een gevelsteen boven de deur van nummer 51 gedateerd: P.M.H./ 1888. Het linkergedeelte telt vier traveeën en één bouwlaag, het rechtse gedeelte twee traveeën en twee bouwlagen, beide onder zadeldak (mechanische pannen). Witgeschilderde bakstenen gebouw, de linker travee gecementeerd, met lijstgevel, voorzien van vlakke bakstenen pilasters op de penanten. Getoogde muuropeningen in een gecementeerde omlijsting; mogelijk zijn de bogen op de zolderverdieping van nummer 49 gedichte halfronde zoldervensters. De deur van nummer 51 is geflankeerd door baksteenpilasters en bekroond door een tuitgevel, waarbinnen de gevelsteen.