• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve (?) bestaande uit twee delen: een woonhuis rechts en een aanleunend, inspringend dienstgebouw links. Gedateerd 1829 door middel van muurankers in de rechtse zijgevel. Het woonhuis is een breedhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en één bouwlaag onder geknikt zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op een gecementeerde plint. Rechthoekige vensters (strek) met hardstenen negblokken en sluitsteen; kalkstenen lekdrempels; voorheen beluikt (duimen). Getoogde deur in een rechthoekige kalkstenen omlijsting op neuten.

Links aansluitend, ruïneus dienstgebouw. Bakstenen gebouw van drie traveeën en één bouwlaag. Het dak is verdwenen. Twee thans gedichte korfboogdeuren of -vensters in de eerste en laatste travee. Korfboogpoort in het midden.