Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Voormalige hoeve met losstaande bestanddelen met oude kern die reeds aangeduid is in de Atlas van de Buurtwegen (1845) en mogelijk ook op de Ferrariskaart (1771-77). De huidige langgestrekte hoeve is, op het volume na, een volledige reconstructie van een voor de streek typische Kempische hoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda