erfgoedobject

Kapel van de Drie Gezusters

bouwkundig element
ID: 70778   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70778

Juridische gevolgen

Beschrijving

Kapel op de hoek met de Genastraat; gebouwd in 1896 door M. Ercken en gerestaureerd in 1995 door de Geschied- en Heemkundige Kring Groot-Bree. Rechthoekige bakstenen gebouw van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak (leien). Gecementeerde plint. Rechthoekige lisenen, baksteenfries en bakstenen lijsten. De voorgevel is een puntgevel met aandak, schouderstukken en topstuk; gevelsteen in de geveltop met opschrift: M. ERCKEN/1896. In elke zijgevel een rondboogvenstertje met bakstenen druiplijst en gecementeerde lekdrempel. Korfboogportaal in een geprofileerde, bakstenen omlijsting met bakstenen druiplijst; hierin een rechthoekige deur met het oorspronkelijk houtwerk en gietijzeren hek.

Mobilair: drie beelden van de Drie Gezusters.


Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Kapel van de Drie Gezusters [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/70778 (Geraadpleegd op 20-05-2019)