Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Gemeente Bree
Locatie Kerkstraat zonder nummer, Bree (Limburg)

• Adrescontrole Bree (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Bree (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 12-01-2005).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Rust

Beschrijving

De kapel werd gebouwd in 1904 door de familie Lipkens, en is sinds 1975 eigendom van de V.V.V.-V.Z.W. Bree. Rechthoekige bakstenen kapel van één travee met driezijdige sluiting, onder zadeldak (kunstleien). Bakstenen plint. Rechthoekige lisenen. In elke zijgevel een rondboogvenstertje. De voorgevel is een puntgevel; in de geveltop een rondboognis met Onze-Lieve-Vrouwebeeld; eronder een gevelsteen met het foutieve jaartal 1704, in plaats van 1904. Rondboogportaal, waarbinnen een rechthoekige deur met oorspronkelijk houtwerk en gietijzeren hek.