Hoeve met oude vestiging, als tweeledige hoeve reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1771-77) en in de Atlas van de Buurtwegen (1845). Het huidige gebouw is de noordelijke vleugel van de tweeledige hoeve; het dienstgebouw aan de zuidelijke zijde van het erf verdween in de jaren 1970-80; elke vleugel was voorzien van een smalle, haakse aanbouw: deze bleven behouden en zijn nu de oudste gedeelten van de hoeve. De gebouwen zijn gegroepeerde rondom een rechthoekig erf geplaveid met Maaskeien. De huidige noordelijke vleugel dateert van 1897 (muurankers en gevelsteen), en werd gebouwd door H. Braekers. Ordonnantie: stal-woonhuis. Bakstenen gebouw van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Muizentandfries onder de dakrand. Getoogde muuropeningen, de vensters met hardstenen lekdrempels, en voorheen beluikt op de benedenverd. Getoogde stalpoort, voorheen onder gebogen houten latei, thans in gecementeerde omlijsting; mijtervormige ontlastingsboog met sluitsteen, waarop een kruis. Zijgevels met aandak en vlechtingen. In de oostelijke zijgevel een gevelsteen met opschrift: H.BRAEKERS./M.BRAEKEN/ +1897+.
De behouden haakse aanbouw van de nu verdwenen zuidelijke vleugel is een bakstenen gebouw van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen); het is ouder dan het woonhuis, en rest mogelijk van de hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw. Getoogde muuropeningen. Voorheen sloot hierop de inrijpoort aan, nu vervangen door een recent woonhuis.
Het andere dienstgebouw, haaks op de gevel van de noordelijke vleugel ten westen van het erf, omvat stallen en het bakhuis. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Getoogde muuropeningen.
In de tuin, een oude tamme kastanje.