Twee stadwoningen met identieke geveldecoratie

Beschrijving

Twee breedhuizen met identieke geveldecoratie in eind 19de-begin 20ste-eeuwse cementering. Huidige ordonnantie uit dezelfde periode, doch oudere kern. De Atlas van de Buurtwegen (1845) toont de huizen met traditionele indeling met achterhuis; de huizen waren toen respectievelijk eigendom van de weduwe Nouwen en van Jeanne Gylaer, beide bakker. Nummer 13 is een dubbelhuis, nummer 15 een enkelhuis, respectievelijk van vijf en drie traveeën, en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouwen met gecementeerde lijstgevels op verhoogde begane grond. Rechthoekige muuropeningen; nummer 13 is voorzien van drie winkelpuien; schijnbaar oorspronkelijk houtwerk. Nummer 15 heeft in de eerste travee een doorgang naar het voormalige achterhuis. Rechtse zijgevel met aandak en vlechtingen.