Vrije Basisschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vrije Basisschool

Beschrijving

Vrije Basisschool. Langgestrekt, alleenstaand gebouw uit het interbellum. Negen traveeën en anderhalve bouwlaag onder wolfsdak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw op een breukstenen plint. De travee waarin zich de twee deuren bevinden zijn uitgewerkt als een puntgevel onder haaks zadeldak. In de linkertravee een driezijdige erker over de beide bouwlagen. Rechthoekige vensters met hardstenen afwerking; oorspronkelijk houtwerk. Rechthoekige deuren in een licht uitspringende, geprofileerde bakstenen omlijsting met hardstenen tussendorpel.