Kaaihoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kaaihoeve

Beschrijving

Langgestrekt gebouw, mogelijk voormalige hoeve, uit de tweede helft van de 19de eeuw, op de kaai bij de Zuid-Willemsvaart. Bakstenen gebouw van acht (?) traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). De oorspronkelijke muuropeningen zijn de getoogde vensters en deuren. In de achtergevel werden de meeste muuropeningen gewijzigd. Recente aanbouwsels.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda