Rijwoningen in nieuwe zakelijkheid

Beschrijving

Rij gelijkaardige woningen uit de jaren 1930, in nieuwe-zakelijkheidstijl. Enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen). Bakstenen gebouwen met gecementeerde lijstgevel op verhoogde begane grond, met garage in het souterrain. Rechthoekige muuropeningen, de deuren inspringend in een portaal. In de andere travee, rechthoekige of halfronde erker over de benedenverdiepng.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda