• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis uit eind 19de-begin 20ste eeuw, in eclectische stijl. Enkelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (kunstleien). Bakstenen gebouw met lijstgevel op gecementeerde plint. Overhoekse muizentandfries onder de kroonlijst. Twee smeedijzeren muurankers. Banden met tegelmozaïeken; gecementeerde kordons. Getoogde muuropeningen met hardstenen sluit- en aanzetstenen, de vensters met hardstenen lekdrempels.

Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Schlusmans, Frieda