Hoekhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw

Gemeente Bree
Locatie Witte Torenwal 2, Bree (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

• Adrescontrole Bree (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Bree (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 12-01-2005).

Beschrijving

Hoekhuis uit het derde kwart van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw gecementeerd. Breedhuis van acht traveeën aan Malta, vier aan de Witte Torenwal, en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen). Bakstenen gebouw met gecementeerde gevels. Rechthoekige muuropeningen, met ingang aan Malta.

Aansluitend hierbij, aan de zijde van de Witte Torenwal, een licht uitspringend gedeelte van vier traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (mechanische pannen), met identieke cementering. Getoogde muuropeningen.