• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 19de-eeuwse lijstgevel

Beschrijving

19de-eeuwse bepleisterde en beschilderde lijstgevel met aflijnende kroonlijst rustend op consoles. Rechthoekige vensters met afgeronde bovenhoeken met sluitsteen.

Vanaf 1982 kantoren van O.C.M.W.: complex bestaande uit verschillende voormalige 18de-eeuwse burgerhuizen. In 1995 begane grond hersteld naar oorspronkelijk model en volledig nieuw volume geïntegreerd in nieuwbouw (nummer 29).

Bron     : De Gunsch A. & Metdepenninghen C.met medewerking van Callens T. & Van den Mooter M. 2005-2006: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie West-Vlaanderen, Gemeente Kortrijk, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen WVL5, (onuitgegeven werkdocumenten).
Auteurs :  De Gunsch, Ann, Metdepenninghen, Catheline