Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen volgens spiegelbeeldschema van twee bouwlagen en souterrain onder plat dak. Burgerwoningen uit de jaren 1930, naar ontwerp van Werner Van Spranghe (Kortrijk), aanknopend bij de nieuwe zakelijkheid zie het gebruik van gele baksteen voor het parement, het gebruik van zwart geglazuurde tegels en de rechthoekige erker met aansluitend balkon met afgeronde hoek op de tweede bouwlaag. Hoger opgetrokken centraal muurvlak, horizontaal benadrukt door druiplijsten van rode baksteen. Geprofileerd portaal bereikbaar via trap, aan één zijde begrensd door bakstenen borstwering en buisprofiel. Centraal trapsgewijs opgebouwde bakstenen bloembakken. Rechthoekige vensters met ijzeren ramen.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

De ramen zijn vernieuwd.