Gemeentelijke basisschool

Beschrijving

Gemeentelijke basisschool. Aan de straat gelegen voormalige klassenvleugel opgetrokken in 1876, doet nu dienst als lokaal voor het atelier plastische kunsten. De huidige klassenvleugel sluit er dwars op aan.

Dubbelhuis met bakstenen lijstgevel bekroond door driehoekig fronton. Horizontale gevelbelijning door de omlopende houten kroonlijst, de druiplijsten, de contrasterende muurbanden en de doorgetrokken arduinen onderdorpels en muurplaat met opschrift "GEMEENTELIJKE SCHOOL".

Links, lagere aanpalende vleugel met voormalige poortdoorgang naar speelplaats. Baksteenbouw van één bouwlaag onder schilddak (nok loodrecht op straat). Typische grote vensters gevat in doorgetrokken steekboognis. Straatzijde met blinde vensters.

• Architectuur in eigen buurt. Gevels en gebouwen in Wevelgem, een kennismaking, Kortrijk, 2002, p. 56.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie