Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem

Beschrijving

Controletoren van de regionale luchthaven Kortrijk-Wevelgem, tevens vestingplaats van het educatief luchtvaartcentrum "Flanders Aviation Society". Voorheen hospitaalbunker voor de ter plekke gestationeerde Luftwaffemanschappen, opgetrokken in de Tweede Wereldoorlog.

Vliegveld aangelegd in 1916 door het Duitse leger. Oorspronkelijk 29 hectare groot, uitgebreid tot 63 hectare onder minister A. Devéze. Vanaf 1962 in gebruik voor burgerlijke luchtvaart. In 1969 wordt het militair domein omgevormd tot de burgerlijke luchthaven Kortrijk-Wevelgem. Het meest noordelijk gelegen deel wordt de industriezone Wevelgem Noord.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie