L-vormige hoeve

inventaris bouwkundig erfgoed \ bouwkundig relict

Locatie

Provincie Limburg
Gemeente Dilsen-Stokkem
Deelgemeente Dilsen
Straat Europalaan
Locatie Europalaan 144, Dilsen-Stokkem (Limburg)
Status Verbouwd of Gesloopt

Administratieve gegevens

Gebeurtenissen
  • Adrescontrole Dilsen-Stokkem (adrescontroles: 12-04-2007 - 12-04-2007).
  • Inventarisatie Dilsen-Stokkem (geografische inventarisatie: 01-01-2005 - 31-12-2005).

Juridische gevolgen

Beschrijving

L-vormige hoeve, woonhuis en stal in één gebouw, nok loodrecht op straat, dwarsschuur achter aan het erf. Gedateerd 1849, woonhuis en stal werden echter in het eerste kwart van de 20ste eeuw verhoogd en grondig aangepast. De zijgevel aan straatzijde behield de dakhelling van het oorspronkelijke gebouw, dat één bouwlaag telde; datering door middel van hergebruikte muurankers A 1849.

Bakstenen dwarsschuur onder zadeldak (mechanische pannen). Zijgevels met aandaken, vlechtingen en topstuk. Korfboogpoort met hardstenen sluitsteen met opschrift: 1849/PIN/CET. Getoogde staldeur.

Bron: Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.

Auteurs: Schlusmans, Frieda

Datum tekst: 2005

Relaties

Geen afbeelding beschikbaar

maakt deel uit van Europalaan

Europalaan (Dilsen-Stokkem)

Logo Onroerend Erfgoed

Deze site is een realisatie van Onroerend Erfgoed, een agentschap van de Vlaamse Overheid dat onroerend erfgoed in Vlaanderen inventariseert, onderzoekt, beschermt, beheert en de ontsluiting ervan stimuleert.