erfgoedobject

Tweeledige hoeve

bouwkundig element
ID
71154
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71154

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Tweeledige hoeve
    Deze vaststelling is geldig sinds

Beschrijving

Links van het erf het woonhuis, rechts de langsschuur, beide met nok loodrecht op de straat. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (mechanische pannen). Het woonhuis is een dubbelhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen), op een gevelsteen in de zijgevel aan straatzijde gedateerd: J B/ C E M/ 1879. Bakstenen dropmotief onder de dakrand. Getoogde muuropeningen met geprofileerde, bakstenen druiplijst. Zijgevels met aandaken, aan straatzijde ook met schouderstukken.

De schuur is door middel van een gevelsteen in de zijgevel aan straatzijde gedateerd: M DOUMEN/ M BRIDEL/ 1912. De korfboogpoort in de straatgevel werd omgevormd tot winkelpui; twee uilengaten in de geveltop.


Bron: SCHLUSMANS F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Schlusmans, Frieda
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2023: Tweeledige hoeve [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71154 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.