Beschrijving

Hoeve met vroeg 19de-eeuws uitzicht. Hoeve afgebeeld in Atlas der Buurtwegen (circa 1843) met grosso modo gelijke opstelling. Losse bestanddelen gegroepeerd rondom een bekiezeld erf bereikbaar via lange zuidelijke erfoprit gemarkeerd door twee bakstenen pijlers met ijzeren hek.

Verankerde baksteenbouw onder licht overkragende pannen zadeldaken. Ten zuiden van het erf boerenhuis met witgekalkt parement op gepikte plint. Ten westen stalvleugel en ten oosten dubbele dwarsschuur met typerende korfbogige poorten en asemgaten.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie