Herberg A la ville de Courtrai

Beschrijving

Voormalige herberg "A LA VILLE DE COURTRAI", opgetrokken circa 1875 in opdracht van C. Vansteenkiste, vlasverkoper te Wevelgem. Lijstgevel van bruine baksteen, drie traveeën en poorttravee geflankeerd door geblokte pilasters. Gevel horizontaal geritmeerd door doorgetrokken onderdorpels en waterlijstjes. Licht getoogde muuropeningen, op de eerste verdieping in een vlakke omlijsting van rode baksteen.

• VANHOVE L., Het ontstaan en de ontwikkeling van de stationsbuurt, in Wibilinga, jg. 14, nr. 2, 2000, p. 13.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie