Noodwoning of barak

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Noodwoning of barak

Beschrijving

Noodwoning of zogenaamd barak van 1922 opgetrokken door de Amerikaanse troepen. Houten diephuis onder zadeldak (kunstleien); horizontale plankenbeschieting. Puntgevel, gemarkeerd door portaal onder schildak en rustend op houten stijlen en bakstenen pijlers. Rechthoekige muuropeningen.

• S.N. 2002: Architectuur in eigen buurt. Gevels en gebouwen in Wevelgem, een kennismaking, Kortrijk, 35-36.

Auteurs :  De Gunsch, Ann, De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

De noodwoning stond oorspronkelijk aan de Toekomststraat 15 in Wevelgem. Zij is rond 2012 gedemonteerd en verplaatst naar een museale opstelling op de site van het Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke.

Auteurs : Meganck, Leen