Hoeve in L-vorm

Beschrijving

L-vormige hoeve, gelegen op de hoek met de Redemptiestraat, met huidig uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw, doch oudere kern uit de eerste helft van de 19de eeuw: in de Atlas van de Buurtwegen (1845) staat ze weergegeven als een langgestrekte hoeve op de plaats van het huidige woonhuis en een klein dienstgebouw aan de overzijde van het erf; waarschijnlijk was dit de lemen voorloper van de huidige hoeve. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (nok parallel met de straat, Vlaamse en mechanische pannen). Het woonhuis telt zes traveeën en een bouwlaag, met verhoogde begane grond in de travee aan de zijde van de Redemptiestraat, waar zich vroeger waarschijnlijk de opkamer bevond. Gecementeerde plint. Getoogde bakstenen muuropeningen. De noordelijke zijgevel met aandak en muurvlechtingen werd waarschijnlijk vroeger versteend dan de rest van het gebouw.

Stallen in het haakse gedeelte.