Mariakapel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve met Mariakapel

Beschrijving

Kapelletje van arduin, toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Fatima, opgericht uit dankbaarheid na de Tweede Wereldoorlog. Sokkel met opschrift in vergulde letters "O MARIA GIJ WAART ONZE TOEVLUCHT EN ONZE ZEKERE BESCHERMING 1940-1944".

Dieper in gelegen kleine hoeve uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Gebouwen van rode baksteen onder pannen zadeldaken, schuur onder dak van golfplaten.

• STRAGIER H., Volksdevotie in Wevelgem, in Wibilinga, jg. 9, nr. 1, 1996, p. 12.

Auteurs: De Gunsch, Ann; De Leeuw, Sofie

Aanvullende informatie

De hoeve onderging aanpassingen (onder andere vernieuwing van de stal en schuur) en bezit niet langer erfgoedwaarde. De pijlerkapel aan de straatkant is wel bewaard.