erfgoedobject

Langgestrekte hoeve

bouwkundig element
ID: 71343   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71343

Beschrijving

Langgestrekte hoeve, waarschijnlijk uit de eerste helft van de 19de eeuw (Atlas van de Buurtwegen, 1845), gelegen aan een voetpad dat de Bergerkampstraat met de Laakstraat verbindt. Ordonnantie: dwarsschuur-stal-woonhuis. Bakstenen gebouw van één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Het woonhuis is een enkelhuis van twee traveeën. Getoogde vensters in voor- en zijgevel; rechthoekig zolderluik in houten kozijn in de zijgevel. Rechthoekige deur in houten kozijn. De stal is voorzien van een lagere deur, eveneens in houten kozijn. Hoge schuurpoort onder houten latei. Zijgevels met aandak, vlechtingen en topstuk.


Bron     : Schlusmans F. 2005: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Maaseik, Kantons Bree - Maaseik, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 19N1, Brussel - Turnhout.
Auteurs :  Schlusmans, Frieda
Datum  : 2005


Relaties

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Langgestrekte hoeve [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/71343 (Geraadpleegd op 10-04-2020)